Creëren via onze intentie

Home/Inspiratie/Creëren via onze intentie

Creëren via onze intentie

Aandacht is energie. En als alles energie is, weet je dat elke aandacht die je richt iets in beweging brengt. Intentie zie ik als gerichte aandacht of eigenlijk meer ‘gerichte overgave’. Het is een uitnodiging, een verzoek, een wens, een gebed. Het gaat om mogen, niet om moeten.

Intentie zetten en ontspannen

De kunst is om een intentie te zetten en er dan mee te ontspannen. En er geheel op te vertrouwen dat die intentie door je lichaam, de omgeving en/of het universum wordt opgepikt, zonder inspanning. We creëren via onze intentie. We kunnen ofwel via onbewuste intentie creëren of we kunnen via bewuste intentie creëren. De keuze is aan ons.

Ik geniet er van te experimenteren wat een intentie met of voor me doet. Voor mij is het de puzzel van het leven, de ontdekkingstocht die elke keer weer iets nieuws brengt. Als een intentie werkt, gaan de dingen moeiteloos en komt het antwoord of de oplossing naar me toe, vaak vanuit een verrassende hoek.

Met een intentie de natuur in

Tijdens de laatste 2-daagse workshop kwam ter sprake dat er verschil is tussen ‘gewoon’ in een bos ergens zitten en in het bos zitten met een intentie, op hetzelfde moment als andere gelijkgestemden. Dat is waar het bij Way of Nature om gaat. We gaan met een intentie, bijvoorbeeld van dankbaarheid en eerbied, op een plek zitten en vragen toestemming aan de plek (waarbij we afstemmen op de plek of het oké is om er te zijn). Om ons vervolgens te richten op ontspannen en helemaal aanwezig zijn. Op die manier kan de energie stromen, zowel door ons heen (verticaal) als om ons heen (horizontaal).

Hoe ervaar jij intentie? Ik nodig je uit om de eerstvolgende keer dat je de natuur in gaat een intentie mee te nemen en te ervaren wat dat met jou doet.

 

-Boudewien van Notten