Het kernteam van Way of Nature Nederland

_XZI9512VK

Annemieke Wiercx – Gids

Het initiëren van Way of Nature in Nederland was een logische stap in mijn levensloop. Na ooit gegrepen te zijn door het boek Synchronicity van Joseph Jaworski heb ik trainingen gevolgd bij Jaworski & Kaz Gozdz, Peter Senge en Otto Scharmer. Hierdoor heb ik de verschillende stadia van Theory U meegekregen en ben er mee aan de slag gegaan. De behoefte ontstond om in contact te komen met de bron van deze kennis en ik kwam terecht bij John Milton. Na een Sacred Passage in 2012 groeide mijn liefde voor mijn eigen lokale land in Brabant en het gevolg was dat John naar Nederland kwam om een programma te geven, eerst in Brabant daarna in de rest van Nederland.

Drijfveer en liefde

Mijn liefde voor de natuur was altijd wel latent aanwezig maar meer was ik geïnteresseerd in krachtplekken, heilige plaatsen en het grotere mysterie. Als professional was ik bezig met de drijfveren van mensen in hun werkzame leven en met hun verbondenheid met werk en organisatie. Als mens was ik bezig met innerlijk weten, spiritualiteit en compassie. Het onderscheid tussen professional & privé lijkt steeds meer te verdwijnen. Niet alleen bij mijzelf maar ook in organisaties kunnen beide werelden steeds meer gecombineerd worden. Datgene wat goed is voor de innerlijke natuur van mensen mag gelukkig steeds meer een plek krijgen.

Mijn eigen verbinding met de natuur is door mijn alleen-tijd in de wilde natuur enorm verdiept. Mijn bewustzijn over de rol en de plek van de natuur is gegroeid en ik zie dat het essentieel is om een nieuwe relatie met de natuur aan te gaan; een relatie van respect en wederkerigheid. Het inbrengen van de stem van de natuur in ons dagelijkse leven en in organisatie ontwikkeling zie ik als een belangrijke roeping.

Richard Wentzel – Gids

Geïnspireerd door mijn toenmalige coach ben ik het boek ‘Kun je een rups leren vliegen’ van Jan Bommerez gaan lezen. Daarop volgde de training ‘Transformationeel leiderschap’ bij Nieuwe Dimensies en vervolgens kwam ik terecht in de wereld van Business Spiritualiteit – daar waar het bedrijfsleven en de spiritualiteit elkaar raken. Precies de plek waar ik iets toe kan voegen aan deze wereld. Via de werkgroep van Paul de Blot kreeg ik in 2006 het boek ‘Presence’ in handen, daar begon mijn Way of Nature… het verhaal van Joseph Jaworsky wakkerde iets aan dat uiteindelijk uitmondde in mijn eerste Sacred Passage bij John Milton, in Baja California (Mexico – 2012). Het vuur ging niet uit, het werd sterker en het was logisch dat ik Annemieke in 2013 ondersteunde bij de oprichting van Way of Nature Nederland. Sindsdien heb ik in 2014 nogmaals een Sacred Passage gedaan en in 2017 heb ik genoten van een 28-daagse solo in de Rocky Mountains.

De praktische kant van Way of Nature past bij mij. Gewoon doen wat er staat en de rest gaat vanzelf – nou ja, bijna vanzelf. Daar waar we in de Westerse wereld de verbinding met de natuur (en daarmee met elkaar en onszelf) zijn verloren, blijkt deze wonderbaarlijk eenvoudig te kunnen herstellen. Iets wat ik iedereen gun, want wat is er mooier dan momenten van harmonie?

Naast mijn werk als Gids (altijd i.o.) voor Way of Nature Nederland beweeg ik me op het vlak van organisatieverbetering – zowel op (operationeel) procesniveau als daar waar de verbetering geïniteerd moet worden.. bij de mensen. Niet iedereen is toe aan of bereid tot het zoeken van verbinding via de natuur en dan kies ik voor een andere vorm. En toch, als ik vertel over mijn ontmoetingen, inzichten, angst-confrontaties, vreugdemomenten en verbinding met Source, dan merk ik dat de behoefte er wel degelijk is. Ik hoop dat we met Way of Nature Nederland de drempel weer iets lager maken om er echt iets mee te doen!

Boudewien

Boudewien van Notten

In de zomer van 2009 vertrok ik naar Crestone voor een 12 daagse Sacred Passage. Ik voelde een groot verlangen mezelf opnieuw te verbinden met mijn natuurlijke omgeving en kon niet wachten om na een aantal dagen voorbereiding eindelijk ‘losgelaten’ te worden in de wildernis (mijn solo tijd). Eindelijk was ik daar waar ik wilde zijn, de tranen liepen langs mijn wangen van ontroering, dit was iets waar ik lang naar had verlangd. Te ZIJN, met mijzelf en mijn omgeving.

Tijdens mijn solo (All-One tijd) kwam ik langzaam maar zeker in ontspanning, in aanwezigheid, in uitwisseling, wederkerigheid met mijn omgeving. Ik kwam er achter dat alle grootste plannen om de wereld te verbeteren, ‘gewoon’ heel klein beginnen, namelijk als een zaadje van binnenuit. Er is iets ontsproten in die tijd alleen in de natuur, en ik kon het niet meer laten stoppen met groeien.

Terug in Nederland ben ik deze verbinding blijven voeden en besloot ook anderen daarin mee te nemen. Dit doe ik o.a. vanuit Stichting Natuurwijs waar ik werd opgeleid tot Natuurwijzer en nu ook trainer bij ben.

Om deel te nemen aan Way of Nature Nederland voelde voor mij als een logische stap, daar was het voor mij allemaal begonnen! Het gedachtengoed van John Milton met de daarin zo waardevolle tijd die je alleen in de natuur doorbrengt heeft zoveel te bieden!! Ik voel me gezegend en dankbaar dat John Milton nu ook in Nederland op bezoek komt en wij hier in onze eigen natuur deze prachtige ervaringen kunnen opdoen en aanbieden.

Daar komt bij dan ons familie landgoed in Maarn een vaste plek is geworden voor workshops en community bijeenkomsten van Way of Nature Nederland. Voor mij gaat ook hier een wens in vervulling, om het landgoed hiervoor ‘in te kunnen zetten’, zodat er een wederkerigheid ontstaan tussen deelnemers en land, op een dieper niveau.