Way of Nature Nederland

Way of Nature Nederland is geïnitieerd en opgezet door Annemieke Wiercx en Richard Wentzel. In januari 2012 vond een Sacred Passage van John Milton plaats in Baja California, Mexico. Toen de groep voor het eerst bijeen kwam, bleek dat er naast vier Amerikanen ook twee Nederlanders (Annemieke en Richard) meededen. Ze kenden elkaar niet en hadden zich onafhankelijk van elkaar opgegeven. De Sacred Passage – met een solo van zes dagen en nachten in de wilde natuur van woestijn, rotsgebergte en strand, met walvissen, slangen en schorpioenen – had een groot transformerend effect op alle deelnemers.

Toen ruim een jaar later bleek dat John Milton als onderdeel van een Europese tour ook Nederland zou aandoen, hebben Annemieke en Richard hun krachten gebundeld en hebben zij hun ideeën over een Nederlandse Way of Nature concreet gemaakt en uitgevoerd.

John Milton

John Milton John Milton is een pionier op het gebied van natuurbehoud en ecologie en heeft wereldwijd veel bijgedragen op dit gebied, onder andere als voormalig directeur WWF en voormalig ecologisch adviseur in het Witte Huis.

De laatste jaren richt hij zich op de persoonlijke natuurbeleving van mensen, vanuit de overtuiging dat mensen pas de natuur om zich heen zullen respecteren en behouden als ze reflecteren op de relatie met zichzelf.

Onderdeel van een internationale ontwikkeling

Way of Nature Nederland is onderdeel van een internationale ontwikkeling met activiteiten in onder andere Noorwegen, Zweden, VK, Oostenrijk, Canada, Amerika, Brazilië en Australië.

Theory U

In de wereld van organisatieontwikkeling en leiderschap raakt Theory U steeds meer ingeburgerd. Dit is een belangrijke tool, methode en proces om diepgaande en duurzame veranderingen te realiseren in bedrijven, organisaties en ketensystemen. In de ontstaansgeschiedenis en verspreiding van Theory U heeft John Milton en zijn natuur retraites een belangrijke rol gespeeld.

De bedenkers van Theory U, Joseph Jaworski en Otto Scharmer, zijn beide studenten van John Milton en hebben tijdens hun retraites veel inzichten opgedaan die aan het succes van Theory U hebben bijgedragen. Dit geldt ook voor Peter Senge, ook een student van John Milton, die vanuit de systemische benadering een creatieve en succesvolle bijdrage levert aan organisatieontwikkeling voor een duurzame wereld.